‹ înapoi la blog

31 August 2020 | Educaţie

Alina Ștefănescu: | "În Țara lui Andrei visele devin realitate"

Alina Ștefănescu, profesoara de nota 10 care a înființat Asociația Liga Elevilor Meseriași, proiect conturat în programul „Romania Meseriașă” din Țara lui Andrei.

Alina este profesor ASPIRE for Teachers și tocmai a câștigat un stadiu de practică în Portugalia pentru elevii săi de la Colegiul Agricol Buzău. A participat la Tabăra Meseriașilor din anul 2018, iar astăzi este liderul Asociației Liga Elevilor Meseriași, un proiect care s-a născut în urma acestei experiențe.

“Sunt lucruri în viață care sunt unice. Țara lui Andrei este pentru mine un proiect unic care mi-a demonstrat că se pot întâmpla lucruri minunate și unde am întâlnit oameni de calitate, creativi care te pot ajuta să-ți transformi ideile în realitate. Împreună cu aceste persoane minunate am realizat cel mai inovator proiect, un proiect de suflet pentru mine, înființarea Asociației Liga Elevilor Meseriași.”

Liga Elevilor Meseriași este un proiect care a creat și pregătit primul grup de inițiativă care aduce în dezbatere problemele elevilor din învățământul tehnic și profesional. Grupul este format din 27 de elevi, reprezentanți din fiecare liceu tehnologic din județul Buzău, și 24 de profesori coordonatori, al căror rol este acela de a susține elevii în proiect.

„Am devenit astfel primul grup de inițiativă care aduce în dezbatere problemele elevilor din învățământul profesional și tehnic și prin care ne dorim să construim o comunitate în învățământul profesional și tehnic unde dreptul la educație adecvată este respectat.”

În Tabăra Meseriașilor, prin discuții și schimb de idei, Alina a conturat proiectul ei de suflet. A îndrăznit să creadă în visul ei de a construi o comunitate în învățământul profesional și tehnic unde dreptul la educație bună este respectat și a reușit.

“Pentru mine, Tabără Meseriașilor este dovada că un vis se poate materializa în ceva concret, atunci când te afli la locul potrivit, alături de oamenii potriviți. Este o experiență formatoare, care m-a schimbat radical. Am devenit un profesor mult mai atent la nevoile elevilor mei și am reușit să-mi organizez mai bine orele de curs, astfel încât cursanților mei să le transmit permanent spiritul # SEPOATE”.

Nimic mai mult de spus decât:

Bravo, Alina, îți mulțumim!


‹ înapoi la blog