‹ înapoi la blog

10 August 2020 | Educaţie

Corina Poenaru, profesoara care dovedește că în România există educație. De nota 10. #profidenota10

2020. Prima vară fără Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei. Trăim vremuri noi și intense și privim cum realitatea se rescrie în fiecare zi. Dar, rămânem optimiști. Pentru că asa am construit Țara lui Andrei. Cu optimism și cu încredere că fiecare provocare ascunde oportunități nesperate.


Tabăra Meseriașilor a fost ani la rând un loc de întâlnire cu oameni extraordinari, cu povești care ne-au dat încredere în oamenii de lângă noi, în creatori de bine, în luptători discreți, dar puternici.


Asa că, iată-ne, o parte din Tabăra Meseriașilor e aici, prin oamenii deosebiți care au participat la ea. În noul context, virtual, până când regăsirea fizică va fi posibilă din nou. Până atunci, ne găsiți aici, cu povești și oameni extraordinari de care avem nevoie astăzi, mai mult ca niciodată.


Lansăm proiectul Profi de nota 10 și vă invităm să îi descoperiți pe adevărații dascăli ai României. Se vorbește mult despre precaritatea sistemului de educație din România și știm că multe lucruri trebuie îmbunătățite. Dar, noi suntem aici să vă arătăm că există și o parte frumoasă, pe care o construiesc oameni foarte speciali. Profesorii implicați în proiectele Țării lui Andrei sunt profesorii pe care ni i-am dorit cu toții. Sunt implicați, pasionați și știu să aplice metode non-formale pentru a-i face pe elevi să urmărească cu interes lecțiile. Sunt profii de nota 10. Astăzi vorbesc ei.


“Am descoperit că pentru a îi ajuta pe ceilalți trebuie să învăț să mă accept și să mă ajut pe mine mai întâi”.


Ea este Corina Moise Poenaru, unul dintre cei mai talentați dascăli români, membru al Academiei Aspire și al Academiei de Management și Leadership Școlar AVE și bursieră Fullbright. Pe Corina am cunoscut-o în Tabăra Meseriașilor și ne-a inspirat pe toți cu talentul ei. A fost un schimb de încredere reciprocă și suntem mândri că ne poartă în suflet, la rândul ei.


“Această experiență a rămas cu mine și m-a ajutat să devin profesorul de azi, care încearcă să culeagă tot ce e mai frumos, mai bun și de impact pentru elevii săi. Tabăra Meseriașilor m-a ajutat să mă maturizez și să descopăr pasiunea pe care o am pentru proiecte și dezvoltare personală”.


Corina este profesoară de limba engleză la Liceul Tehnic din Buzău, iar proiectele pe care le-a implementat aici, în colaborare cu OMV Petrom, au avut un impact extraordinar. Gala 10 ani de Țara lui Andrei, dotarea laboratorului de gastronomie, Liga Elevilor Meseriași sunt proiecte care le-au ridicat moralul, atât ei, ca dascăl, cât și elevilor săi. Într-o țară în care educația este o cenușăreasă, astfel de inițiative le-au dat încredere și speranță că #sepoate.


Dintre gândurile Corinei despre experiența ei în Țara lui Andrei ne-a impresionat faptul că nu se mai simte singură în lupta pentru #sepoate. Ne confirmă faptul că am reușit să construim o comunitate pe care sperăm să o ducem mai departe, în orice context ne-am afla.


“Pentru prima dată de când am devenit profesor nu m-am simțit un Don Quijote în lupta cu sistemul, am descoperit că am alături de mine oameni care gândesc la fel, luptă pentru elevii din învățământul profesional și tehnic, un grup de persoane la care pot apela ori de câte ori am nevoie de ajutor. Țara lui Andrei este mai mult decât o tabără, este o comunitate transformațională”.


Îți mulțumim, Corina!

‹ înapoi la blog