‹ înapoi la blog

22 June 2017 | Dezvoltare comunitară

Juriul competiției Idei din Țara lui Andrei 2017

Odată cu etapa de votare, a început și etapa de jurizare a proiectelor din competiția Idei din Țara lui Andrei 2017.

Anul acesta, juriul este format din specialiști în educație și probleme de mediu, jurnaliști, reprezentanți ai unor ONG-uri, precum și ai OMV Petrom. Aceștia vor parcurge, analiza și puncta fiecare idee înscrisă. La finalul evaluării, votul juriului va conta în proporție de 70%.


Juriul pentru domeniul Educație Profesională este format din:

 

1. Lăcrămioara Botezatu - Project Manager CSR Media - are o experiență de peste 10 ani în mass-media, iar în 2011 a lansat platforma www.csrmedia.ro, dedicată proiectelor și știrilor din domeniul responsabilității sociale.

2. Cristian Cristea - Training Manager City Grill - coordonează programe pentru creșterea nivelului de pregătire și formare profesională în meserii din industria ospitalității.

3. Corina Puiu - Co-founder & CEO Teach for Romania - coordonator al programului Teach for Romania, care propune un model de performanță în educația din România. Organizația Teach for Romania crede că fiecare copil din România ar trebui să aibă șanse egale la educație, deci la oportunități de viață, indiferent de mediul în care s-a născut. În acest scop, Teach for Romania recrutează oameni cu potențial, îi pregătește și susține ca profesori sau învățători pentru școlile din medii vulnerabile, apoi în misiunea lor ca lideri în educație și schimbare sistemică.

 

4. Simona Bogdan - Team Leader Social Performance OMV Petrom - din 2011 derulează în companie proiecte de responsabilitate socială și în prezent este coordonator al României Meseriașe, programul pentru susținerea învățământului profesional din România.

5. Claudiu Vrînceanu -  Inițiator și manager Start-Up Bridge - proiect de internaționalizare a afacerilor românești, fost secretar de stat al ministerului Economiei și redactor șef și project manager la Wall-Street.ro timp de 10 ani.

6. Cristian Grosu - Owner și redactor șef Cursdeguvernare.ro, publicație de informație, analiză și politici publice, cu o echipă formată din jurnaliști experimentați și formați la școala discernământului, expertizei, deontologiei.

 

Juriul pentru Mediu este format din:

 

1. Claudiu Butacu - președintele Asociației Solar Decatlon București și în ultimii ani a contribuit la realizarea proiectului EFdeN, ce a presupus construcția unei case solare eficiente și independente energetic, premiată la nivel național și internațional. Face parte din Top Forbes 30 sub 30, ediția 2017. Claudiu este reprezentantul României în Top 100 Future Energy Leaders.

2. Mihai Toader Pasti - Cofondator EFdeN - alături de echipa EFdeN a realizat o casă 100% electrică, sustenabilă, care produce mai multă energie din surse regenerabile decât consumă într-un an. Inginer pasionat de arhitectură și design, Mihai este un promotor al responsabilității față de mediu și oameni și este implicat într-o serie de proiecte în acest sens.

3. Adrian Pop - Arhitect Centrul pentru Sustenabilitate în Mediul Construit - a făcut parte din prima echipă din România care a participat la competiția Solar Decathlon Europe cu construcția casei solare PRISPA, a proiectat clădirea CERC Boldești-Scăeni construită urmărind standardele de sustenabilitate în domeniul construcțiilor Living Building Challenge.

 

 

4. Raluca Fișer - Președintele Asociației Green Revolution - conduce unul dintre cele mai mari ONG-uri ecologiste din România și a coordonat proiecte de responsabilitate socială timp de 9 ani. A înființat prima publicație despre mediul înconjurător și legislație – Green Report.

5. Magdalena Stoian - Team Leader Employee Engagement OMV Petrom – are o experineță de 12 ani în sectorul neguvernamental și a fost trainer pe teme precum managementul proiectelor, strângere de fonduri, dezvoltare organizaţională, dezvoltare comunitară ș.a În cadrul OMV Petrom coordonează proiecte de implicare a angajaților și cultură organizațională.

6. Irina Ciocan Stănescu - Advanced CSR Practitioner în echipa Graffiti PR – a dezvoltat strategii de responsabilitate socială și comunicare pentru diferite companii din România. A fost parte a echipei de proiect în diferite programe de CSR-sustenabilitate OMV Petrom, printre care inițiativa de susținere a învățământului profesional din cadrul campaniei România Meseriașă.

‹ înapoi la blog