‹ înapoi la blog

29 November 2018 | Dezvoltare comunitară

Proiectele care vor schimba comunități prin tehnologie ​

Competiția RO SMART în Țara lui Andrei 2018 și-a desemnat câștigătorii. 7 proiecte pentru Educație și 3 pentru Sănătate vor schimba comunități prin tehnologie, în 2019.

Inițiativele primesc finanțări între 30.000 euro și 44.000 euro, până la suma maximă de 400.000 euro, mentorat din partea angajaților OMV Petrom și consultanță tehnică pentru implementarea proiectelor software din partea companiei Life Is Hard. 

Iată și ce presupun ideile care au la bază noi tehnologii și au convins juriul că merită să fie implementate la nivelul comunităților.


MagiCHAT: asistentul terapeutic digital pentru copiii bolnavi de cancer

Asociația MAGICCAMP, București

MagiCHAT își propune să fie un asistent terapeutic digital, cu care copiii bolnavi de cancer pot comunica iar terapeuții pot urmări progresul acestora în procesul terapeutic-educațional. Interacțiunile dintre copii şi MagiCHAT vor fi monitorizate printr-o platformă online de un grup de psihoterapeuți, care vor primi alerte şi vor putea interveni atunci când răspunsurile copiilor sunt îngrijorătoare.

Robotul AV1, ochii și vocea copiilor bolnavi de cancer în școlile din România

Asociația Little People România, București

Proiectul își propune să dezvolte Robotul AV1, un dispozitiv cu ajutorul căruia copiii bolnavi de cancer vor putea asista de acasă la cursurile școlare, fără să fie prezenți fizic în sala de clasă.


Științele - de la teorie la experimentare și motivare în Laurian

Colegiul Național A. T. Laurian, Botoșani

Proiectul își propune crearea unui laborator unic în care știința, tehnologia, ingineria și matematica să fie predate integrat, folosind echipamente și software interactive. În laborator vor fi efectuate lecții virtuale și experimente la materiile chimie și fizică.


Șansă la educație pentru toți!

Asociația Terapie, Sport și Arte, Argeș

Proiectul are drept scop dezvoltarea unei aplicații care să adapteze programa școlară la nevoile copiilor cu cerințe educaționale speciale. Astfel copiii vor avea mai multe șanse la o integrare reală în învățământul de masă. 

Robotul Nao, terapeutul copiilor!

Asociația Centrul Terapeutic Marea Neagră, de Sprijin a Persoanelor cu Autism, Constanța

Proiectul propune introducerea și adaptarea în România a Robotului Nao, cu ajutorul căreia se poate efectua o terapie revoluționară pentru copii cu autism, care îi ajută să-și dezvolte capacitatea de a comunica.


Educate SM@RT, RO-Future: START!

Școala Gimnazială “Elena Rareș”, Botoșani

Proiectul presupune crearea unui spațiu modern de învățare, pregătit să promoveze educația formală și non-formală, bazat pe instrumente multimedia de ultimă generație. Această sală îmbină partea recreativă cu cea productivă: mobilier adaptat, table interactive, laborator fonetic, centru de documentare și studiu individual sau în echipă și o zona de creație ce folosește cuburi inteligente conectate la o tablă multitouch. 


Laboratorul Infinitronics

Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, Râmnicu Vâlcea

Acest proiect dorește să deschidă un laborator de electronică, robotică și programare în cadrul liceului Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Râmnicu Vâlcea. Acolo elevii vor dezvolta 3 aplicații prototip pentru locuitorii orașului: un sistem de iluminare stradală eficientă, un sistem de iluminare pe bază de celule solare a indicatoarelor de circulație și un aparat de măsurare a calității aerului.

Touching AI (pasul următor după Braille - accesibilizarea imaginilor!)

Asociația pentru Dezvoltare Urbană, București

Proiectul propune crearea unei infrastructuri software prin care ei cu deficiențe de vedere își pot crea singuri reprezentări ale lumii înconjurătoare cu ajutorul unui smartphone. Tehnologia cuprinde printre altele o platformă de e-learning, un editor de imagini simplificate, o bibliotecă digitală și un asistent virtual.


SMART pentru AUTISM

Asociația Sprijin pentru Părinți și Copiii cu Autism, Galați

Scopul proiectului constă în construirea unui spațiu de terapie, recuperare și integrare a copiilor și tinerilor cu autism, cu ajutorul utilizării tehnologiei și mijloacelor moderne. 


Harta Serviciilor Sociale Licențiate din România

Asociația IT Center for Community Solutions - Civictech România, București

Proiectulpresupune crearea unei platforme naționale de date despre servicii sociale, care va centraliza și va integra toate serviciile sociale acreditate specifice fiecărei categorii de grup vulnerabil.


Felicitări tuturor și mulțumim pentru implicare! Așteptăm cu nerăbdare primele rezultate ale proiectelor câștigătoare și vă așteptăm și la următoarea ediție cu noi idei care pot schimba România prin tehnologie.

‹ înapoi la blog