‹ înapoi la blog

20 April 2017 | Dezvoltare comunitară

Schimbă viitorul cu ideile tale!

Am dat startul unui noi ediții a competiției de proiecte Idei din Țara lui Andrei! Este al 5-lea an în care te invităm să schimbi în bine viitorul comunității tale cu idei de impact pe termen mediu și lung.

Și anul acesta, ne îndreptam atenția către două domenii de interes public: Educație Profesională și Mediu.

OMV Petrom dă șansa oricărui român de a câștiga până la 20.000 de euro pentru proiecte care oferă acces la educație și formare profesională sau care aduc oamenii mai aproape de principiile ecologice.

Orice persoană fizică, ONG, instituție publică sau unitate de învățământ poate înscrie un proiect în competiție, cu scopul de a sprijini dezvoltarea sustenabilă a comunității căreia se adresează.

Pentru categoria Educație Profesională, susținem proiecte care îmbunătățesc actul educațional, îmbogățesc baza materială și încurajează dezvoltarea competențelor transversale și profesionale ale elevilor și profesorilor din învățământul profesional și tehnologic.

La categoria Mediu, susținem și finanțăm proiecte care încurajează și promovează folosirea eficientă și responsabilă a resurselor naturale, care inovează pentru protecția mediului, care contribuie la îmbunătățirea calității aerului și a apei, la reducerea poluării, la creșterea eficienței energetice, la ecologizarea zonelor verzi.

Creșterea economică a unei societăți este asociată de cele mai multe ori cu partea de inovare și cu schimbările tehnologice. Iar pentru o economie mai competitivă, mai ecologică şi mai eficientă din punctul de vedere al utilizării resurselor, este importantă dezvoltarea și exploatarea noilor tehnologii, după cum susține Uniunea Europeană în proiectul Europa 2020.

De aceea, vor fi punctate suplimentar proiectele care au o componentă de digitalizare sau inovație cu ajutorul tehnologiei.

Dacă ai un proiect sustenabil și de impact pentru Mediu sau Educație Profesională, înscrie-l în competiția Idei din Țara lui Andrei și hai să-l transformăm în realitate!

‹ înapoi la blog