Investiții în domeniul sănătății și siguranței

Inițiative în sănătate și siguranță

În ultimii 10 ani, OMV Petrom a sprijinit inițiative importante privind sănătatea și siguranța la nivel national, pentru a îmbunătăți accesul românilor la servicii medicale specialitate și de urgență: sprjinirea construcției primului spital de oncologie și radioterapie pediatrică din România, extinderea reţelei de telemedicină, dotare cu echipamente, programe de pregătire pentru cadrele medicale şi de implicare a cetățenilor în campanii de donare de sânge.

În 2019 OMV Petrom a sponsorizat cu 10 milioane de euro construirea primului spital de Oncologie si Radioterapie Pediatrică din România, proiect derulat de Asociația Dăruiește Viață. Din cele 10 milioane de euro, 5 milioane de euro vor fi utilizate pentru achiziția de echipamente medicale necesare pentru diagnosticarea și tratarea cancerului la copii: un aparat de radioterapie, un aparat CT (computer-tomograf) și echipamente pentru blocul operator. De asemenea, alte 5 milioane de euro vor fi utilizate pentru lucrări de instalații și amenajări interioare.

Primul incubator neonatal UPU

În 2017, OMV Petrom a susținut Fundaţia pentru SMURD prin achiziționarea primului incubator neonatal de transport destinat UPU SMURD Constanța, adecvat atât transportului cu elicopterul, cât şi cu ambulanțele SMURD.

Baza Aeromedicală SMURD Constanța

În perioada 2014-2016, OMV Petrom, în parteneriat cu ExxonMobil, a susținut proiectarea și construcția Bazei Aeromedicale SMURD Constanța, cea mai modernă unitate de acest fel din țară. Baza a crescut capacitatea și eficiența operațiunilor de prim ajutor de urgență a SMURD Constanța în toată regiunea de sud-est a României.

Doctore, ești un erou

În 2011, OMV Petrom a realizat o campanie dedicată medicilor din România, pentru a le reda respectul cuvenit. Trei medici au fost recompensați de OMV Petrom cu burse în valoare totală de 23.000 de euro, pentru specializare în străinătate.

Donare de sânge

În 2010, împreună cu Institutul Naţional de Hematologie şi Asociaţia React, OMV Petrom a desfăşurat prima campanie de donare de sânge voluntară din România: 500 de persoane au donat în Centrele Mobile de Donare amplasate în Bucureşti, Constanţa, Ploieşti, Craiova, Timişoara, Suplacu de Barcău, Oradea, Moineşti şi Bacău.

Acces la servicii medicale

36 de insitiuții medicale au fost reabilitate sau dotate de OMV Petrom, valoarea investiției ridicându-se la peste 1 milion de euro.

Telemedicina de urgență

În 2011, OMV Petrom a sprijinit extinderea rețelei de telemedicină de urgență în 16 spitale din țară, cu centrul de coordonare la Spitalul de Urgență Floreasca din București. Compania a asigurat acces la servicii medicale de urgență pentru 9,5 milioane de români și a conectat 56 de spitale la serviciul de telmedicină. OMV Petrom a investit peste 1,4 milioane de euro în 450 de echipamente de protecție și intervenție în situații de urgență.

Ambulanțe pentru SMURD

În 2011, ca parte a demersului de susţinere a sistemului naţional medical de urgenţă, OMV Petrom a dotat Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare cu trei ambulanţe complet utilate, în valoare totală de peste 170.000 de euro.

Din 2007, OMV Petrom a venit în sprijinul comunitățile aflate în situații-limită și a contribuit la consolidarea capacităţii naţionale de gestionare a situaţiilor de urgenţă din România:

Echipamente pentru IGSU

în 2012, OMV Petrom a contribuit la dotarea logistică și tehnică a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență cu echipamente speciale în valoare de peste 1,2 milioane de euro.