Săptămâna
Meseriașilor

Săptămâna Meseriașilor din Țara lui Andrei face parte din programul de susținerea a învățământului profesional, România Meseriașă și este un nou format derivat din proiectul de tradiție OMV Petrom: Tabăra Meseriașilor.

Pentru că anul 2020 stă sub semnul siguranței înainte de toate, dar și al adaptării, continuăm să demonstrăm că #sepoate și investim în formarea viitorilor meseriași și în educația practică!

Anul acesta, ajungem la cei mai tineri dintre meseriași – elevii claselor a IX-a din cele 2 licee partenere din Județul Prahova: Liceul Tehnologic Mecanic din Câmpina și Liceul Energetic Elie Radu din Ploiești.

Săptămâna Meseriașilor presupune o săptămână intensă de dezvoltare personală și profesională pentru tinerii meseriași din clasa a IX-a, care le va da un start valoros în viitoarea lor carieră de mecanici și electricieni.

În cadrul atelierelor de dezvoltare personală, elevii vor învăța alături de formatorii din proiect cum să lucreze în echipă, cum să comunice eficient, cum să redacteze un CV, cum să se prezinte în fața unui angajator, care sunt beneficiile unui contract de muncă și cum să îsi caute un loc de muncă adaptat nevoilor lor.

În cadrul atelierelor practice, elevii îndrumați de profesioniști din domeniile în care se pregătesc, învață noțiuni practice de bază despre meseria lor.

Dar, în Săptămâna Meseriașilor nu se dezvoltă doar elevii, ci și profesorii!

Toate cadrele didactice din cele 2 școli partenere vor participa la cursuri online de dezvoltare dedicate managementului situațiilor de conflict in relația profesor - adolescent si de adaptare a metodelor de predare și a conținutului la mediul.

Toți participanții în proiect, atât elevi cât și profesori vor primi în mod gratuit echipamentele digitale necesare pentru desfășurarea proiectului dar și a orelor în regim online din această perioadă. Echipamentele digitale au scopul de a facilita accesul la educație al tuturor beneficiarilor din proiect în aceste vremuri.

Săptămâna Meseriașilor se va derula in regim online în perioada 26-30 octombrie la Liceul Energetic Elie Radu din Ploiesti si în perioada 02-06 noiembrie la Liceul Tehnologic Mecanic din Câmpina.

Săptămâna Meseriașilor la Ploiești:
87 de elevi și 45 de profesori

Săptămâna Meseriașilor la Câmpina:
69 de elevi și 35 de profesori